Cornwall

Tupplur i londonpark i väntan på tåg
 
 

Gata med fint namn i Looe
 
 

Promenadutsikt
 
 
Badstrand i lågvatten
 
 
Mer promenadutsikt
 
 
Efterrätt, pannkaka med hemgjord björnbärssylt
 
 
Mina skor, hälarna är på samma ställa
 
 
Så glad blir man av att bestiga en stenbumling
 
 
Middagsfisk som var godare än snygg
 
 
Vi gick mycket...
 
 
..och pausade ibland
 
 
Cream tea, scones, sylt, clotted cream och så te
 
 
Underbart fönster som jag ville adoptera och ta med hem
 
 
Besökte trädgården eden project och åkte 740 m linbana
 
 
Ännu mer promenadutsikt
 
 
Vi tror det var ett kyrktorn fast det mer ser ut som något slottsartat
 
 
Sen hamnade vi London ett dygn innan det var hemfärdsdags
 
 
 

Ogör det jag borde

Jaha, här sitter jag och packar inte. Det är lite otaktiskt med tanke på att vi tidigt imorgonbitti åker till arlanda för att bege oss mot cornwall. Det blir flyg till London och sedan tuffetuffetåg i massa timmar innan vi kommer fram och tillbringar en vecka på den engelska kusten.

För övrigt, jag tror jag är släkt med min bror. När han igår skulle kika på min telefon för att se vad han kunde göra åt minnesbristen utbrast han "ÅH vilken häftig" och tittade faschinerat på mitt ehm mobilsmycke innan han började skruva upp och igen det. Det är just därför jag har det hängande där, för att det är ytterst underhållande och faschinerande att skruva upp och skruva igen och skruva upp... ja det är inga bonuspoäng om man kan gissa vad jag gör under långa resor i kollektivtrafiken.


Mycket spännande fakta om mig


Jag gör alltid snurrade kanelbullar och tycker att skurna som ligger i papper är tråkiga och fegt.

Jag tycker att killar som tränar överkroppen och glömmer bort resten är märkliga. Och ser märkliga ut.

Mörk choklad är underbart.

Jag hatälskar att springa.

Jag älskar att veta saker och att lära mig. På mina vilkor och efter mitt intresse.

Jag går igång alldeles totalt i friluftsbutiker och vill ha allt, oavsett om jag har användning för det eller ej.

Jag önskar att jag vore morgonpigg för jag tycker om morgnar. Dessvärre är jag vansinnigt trött då.

Helst av allt skriver jag siffror med bokstäver för jag tycker om när texten är enhetlig och siffror sticker ut.

Jag har ADHD.

Jag tycker bara om lättsaltade chips med undantag för pringles chips med rosmarin.

Jag är mästare på att påbörja projekt och sedan inte avsluta (se punkten två ovan).

Jag avskyr mediciner men äter tio piller plus två påsar granulat dagligen. Alla utom ett för att hålla magen i hyffsad form.

Jag gillar inte att läsa på datorskärm och förbannar därmed det faktum att vår skrivare inte samarbetar med mig.

Jag älskar frukt och grönsaker.

Jag tycker det är tråkigt att jag inte började klättra tidigare än jag gjorde men är glad att jag började någon gång.

Jag trivs inte i klänning, kjol eller tighta byxor och har aldrig gjort.

Mina vänner bor långt bort. Det är hemskt.

Jag har rätt mycket mjukdjur i sängen.

Fick jag bara dricka en tesort resten av livet skulle det bli earl grey.






Sen kom den sista dagen

Den dagen var det rent ut sagt äckligt ute. Det var tjugoåtta grader och väldigt fuktigt. Det gick inte att andas eller tänka. Jag hade sol och värmeexem över hela armarna, bröstet och ett sönderbränt lår och fick panikshoppa en lång vit skjorta för att hålla mig sval och skyddad. Vi var dumma nog att hyra cyklar och cykla till snäck och tillbaka. Efter det mådde vi så dåligt båda två att vi åt glass och sedan tillbringade ett par timmar på en öde skolgård där vi läste och gungade i skuggan.

När vi hittat lite krafter igen släpade vi oss upp till torget och köpte mat och fryst mango att kyla ned hjärnan med. Vi placerade oss på en bänk nere vid vattnet och inväntade kvällen och förhoppningsvis lite svalka.


 

 

 

Vid sjutiden började det bli uthärdligt så vi tog en tur i botaniska trädgården och fotograferade lite blommor.

 

 

 

 

 

Tillbaka till bänken och en begynnande solnedgång. Nu gick det faktiskt att andas tack och lov.

 

 

 

Vidare upp på galgberget för att se mer av solnedgången. Det är fantastiskt hur en plats med ett sådant hemskt förflutet kan vara så underbart vacker. Jag älskar att vara däruppe.

 

 

 

Sedan var gotlandsäventyret nästan slut. Vi fick en ordentlig skrattstund när vi försökte få bort dagens klibbsvett från kroppen genom att, sittande i bakluckan på bilen, tvätta oss med våtservetter. En tur till max för att köpa te och sedan var det mittinatten och dags att äntra färjan. Vi sov på golvet och jag impulsshoppade örhängen fem i fyra på morgonen innan vi rullade ut på fastlandet för en trött hemfärd med en alldeles underbar soluppgång.

Som vanligt hann jag knappt lämna ön innan jag längtade tillbaka.

 


På den fjärde dagen..

.. styrde vi den blå bilen österut och hamnade precis som vi tänkt vid rökeriet i Katthammarsvik där dagens lunchfisk inhandlades innan vi tog våra tanttassar och vandrade ut på Grogarnsberget där vi var märkligt ensamma. Var andra höll hus är oklart men det är vansinnigt fint där så att missa det är ju dumt även om jag uppskattade avsaknaden av folk.

 

 

Så, dagens lunchfisk var varmrökt makrill och lax. Den där aiolin som skymtar till höger i bild var den bästa jag någonsin ätit. Någonsin. Självklart ackompanjerades fisken och såsen av tunnbröd och så lite gröna blad av olika sorter.

 

 

 

Jag var klädd i nyinköpta orange shorts och en tjusigt rutig skjorta för att skona mina solexem på överarmarna (suck, det är inte kul att behöva solskyddsfaktor 50).

 

 

 

Vi läste och tittade på utsikten och mest bara var. Jag lyckades bränna mitt ena lår rätt ordentligt. Fast jag är dålig på att sitta still lyckades jag uppenbarligen tillräckligt för att blotta högersidan nog för att inta en knallröd färg.

 

 

 

På hemvägen hamnade vi bakom den sämsta övningsförare jag sett på allmän väg. Eftersom det svänger en del och det inte direkt är motorväg valde vi att inte köra om på en gång. Det visade sig vara rätt val. Efter att ha harvat bakom ett tag och sett hur bilen än körde i mitten av vägen och än ute i gräset vid sidan av så blev vi omkörda av en annan bil som sedan gav sig på att köra om övningsföraren. Den stackars sextonåringen blev så rädd att bilen först kördes halvvägs utanför vägen för att sedan när det misstaget upptäcktes svänga in på vägen så tvärt igen att nosen höll på att krocka med bakdelen på omkörande bil. Någonstans där önskade vi att bilen skulle stanna och den förståndige handledaren skulle ta över. Dt hände inte så vi valde att ta en annan väg. Den andra vägen var mindre och när vi fann en skylt som pekade mot "Tjelvars grav" var vi ju sjävklart tvugna att svänga av för att titta (min iller Belsebubs pappa heter Tjelvar). Det visade sig vara en stor skeppssättning som dessvärre inte direkt gjorde sig på bild.






Sedan var det hem till vandrarhemmet och en fantastisk middag bestående av turkisk yoghurt, hallon, björnbär, honung och nötter. När vi smält maten och duschat oss rena och fina gjorde vi te i termosmuggarna, packade ett paket kakor och begav oss till Högklint för att se solen gå ner.







Some more

Så tar vi en ny runda med justlittlethings


Låt oss ta en titt i mobilgalleriet

Så nu var det dags för att rensa bilder på mobilen och då kan det ju vara intressant att se vad som fastnat på bild senaste tiden.

Hos Tant P en kväll när det inte regnade

 

 

I Ljusdal i väntan på tåget hem

 

 

Åt pannkakor med hallonsylt under tågväntan

 

 

Mina nya fulglasögon, inköpta för 39 kronor på dollarstore i Sveg

 

 

Första dagen på Norgesemestern, E18 på väg mot landet.

 

 

Lunchutsikt från ringmuren i Visby

 

 

Ombytt och klar efter klättring

 

 

Det här är en Flåsna, flodhäst-åsna. Marwin heter han efter roboten i Liftarens Guide till Galaxen. He's a little bit blue.

 

 

Gårdagens frukost. Yoghurt med jordgubbar och nektarin, finncrisp med laxpastej, te.


Gotlandsresans tredje dag

Vi vaknade till det här utanför fönstret, sol! Våra planer var att ta oss norrut men vi fick börja dagen med en tur till mekonomen för att reda ut bilproblemet. Som vi anat var det batteriet som inte orkade och vi lyckades få mannen i butiken att byta det åt oss medan vi stod bredvid och kände oss hmm.. kvinnliga. Eller lata. Välj själv. Skönt som omväxling då vi är två tanter som i vanliga fall inte alls räds lite skit eller är inkompetenta när det kommer till teknik och lagning av saker.

 

 

Första stoppet på den tredje dagens tur blev den omtalade blå lagunen. Ett gammalt kalkbrott som är vattenfyllt och används som badsjö. Det var varmt och mycket folk men eftersom vi är kapabla tanter med två ben var promenerade vi till den andra sidan där det var mindre folk och fick dela nedfart (troligen där kalken släpats upp en gång i tiden) med två äldre damer och en MYCKET badglad och aningen övergödd labrador.

 

 

 

Sedan tog vi oss en snabb titt på havet och en ö med många många fåglar som gick att vada ut till. Därefter blev det bil igen.

 

 

 

Lunchdags! Vi spanade in en ödekyrka på kartan och tyckte det lät som en utomordentlig plats för att förtära vår meddhavda matsäck som även den här dagen bestod av tunnbröd och makrill på burk. Praktisk mat det där.

 

 

 

Sen vidare. Mot raukar igen och den här gången fann vi dom på land. Annorlunda mot dom i vattnet men ganska häftigt när dom var beväxta, dessutom verkade ingen annan intresserad av dom utan vi traskade runt ensamma en bra stund.

 

 

 

Sedan åkte vi hem, via den berömda rauken jungfrun som inte var alls så häftig som vi tyckte den borde vara. Middag intogs och sedan tog vi en promenad i Visby och såg solen gå ner.

 


Make me smile











För att det är trevligt att dela med sig av sånt som är fint och för att det är regnvåt asfalt ute. Det fanns inte med bland dom 743 upplagda små sakerna. Justlittlethings

Sen kom den andra dagen på gotland

När vi vaknade var det mulet men ändå varmt. Efter en koll med väderprognosen bestämde vi oss för en tur söderut.

Först åkte vi till Roma klosterruin. Den var långt ifrån häftig som ruin betraktat eftersom den används som scen för diverse olika arrangemang men dom hade ett fint solur.



Sedan ville inte bilen starta längre. Genom telefonsamtal och mms med motorbilder fick vi tipset om att bakna på bränslepumpen om det var något som var fel där. Vi bankade med vår fälgböj (inget kors här inte) och se på fan, bilen startade. Senare visade det sig dock att det inte var bankandets förtjänst för det som felades för bilstackarn var ett uselt batteri som vi dagen efter bytte.



När det var lunchdags hamnade vi vid havet där vi avnjöt makrill på burk i mycket färskt tunnbröd. Jag badade för andra gången det här året och det var riktigt skönt. Extra bonuspoäng för mycket fräscht utedass vid badplatsen.



När jag torkat fortsatte vi söderut och hamnade längs söderut vid hoburgen. Vi missade dock den berömda gubben på något vis. Det var väldigt varmt, Tant P var kissnödig och det var mycket folk men det var rättså fint ändå.







När vi åkte därifrån med sikte på raukar passerade vi förbi ett litet cafe som såg mysigt ut så vi stannade och utmanade våra knasmagar med lite glass. Jag som inte klarar laktos sådär vidarevärst och Tant P som inte svarar så bra på glass rent generellt. Vi överlevde dock utan svåra magkramper eller plötsliga toabehov och gott smakade glassen också. Särskilt Tant Ps smultronglass.



När bilen sedan startat och vi andats ut (hela dagen var vi på helspänn när den skulle startas eftersom startmotorn gick långsammare och långsammare för varje gång) hamnade vi hos lite raukar och några vansinnigt fina valmoblommor. Valmo och tussilago ligger högt upp på min favoritblomlista. I topp ungefär.





Sen åkte två utmattade tanter hem för att äta tortellini med mycket grönsaker och fetaost innan vi somnade sött i våra sängar i det mycket välstädade rummet....


RSS 2.0