Det som fastnar på bild med mobilen

På väg hem från klättring
 
 
Skickades till tant P med texten "Jag tror naturen gjorde höstlöven färgglada för att inte mänskligheten ska begå kollektivt självmord varje höst"
 
 
Morotssoppa till middag
 
 
Present från tant P
 
 
I väntan på bussen

Dags att flytta in

Idag bestämde jag att det var dags för våra balkongkryddor att flytta inomhus inför vintern så jag ägnade förmiddagen åt att handla krukor, bända loss örter ur balkonglådor utan att skada rötterna för mycket och sedan pula ner dom i sina nya hem. Resultatet? Än så länge lever alla sorter.
 
Igår slog jag till och gjorde något ovanligt. Jag köpte en krukväxt. Som illerägare, dessutom med ärftligt bruna fingar,  är det något stort. Vi har i alla år här endast ägt en stackars aloe veraplanta som verkar vara härdad för att stå ut med min (o)omvårdnad. Den överlever nämligen trots att den vattnas ungefär en gång i halvåret. Stackars planta. Nu har jag alltså utmanat mina krukväxtförmågor genom att inhandla en cyklamen. Den bor i en ampel för att vara skyddad från illvillga illrar som mer än gärna skulle gräva all jord ur krukan.
 
Önska mig och den stackars blomman lycka till.

Höstbilder

 
 
 
 
 
 
 
 

Kaninräddning

I söndags var det fint väder och jag passade på att ta en promenad mellan handbollsmatcherna. När jag promenerade längs vattnet i hammarby sjöstad fastnade mina ögon plötsligt på något som låg och flöt i vattnet.
 
 
 
 
En alldeles dyblöt, smutsig mjukiskanin med sjögräs på huvudet. Jag bestämde mig snabbt för att rädda den lilla blötisen från mälaren och fiskade upp den. Han fick följa med hem.
 
 
 
 
 
Väl hemma fick han ta sig ett aningen varmare och renare bad men han såg rätt ynklig och missnöjd ut ändå. Jag misstänker starkt att tygkaniner inte är så förtjusta i att bli blöta.
 
 
 
 
 
Han torkades men såg fortfarande lite ömklig ut måste jag säga, som om han tvivlade på att han någonsin skulle bli torr.
 
 
 
 
 
Jag valde därför att svepa in honom i en varm handduk och där fick han spendera natten.
 
 
 
 
 
Innan morgonen bjöd på en dunsig färd i torktumlaren för att få bort fukten från hans inälvsvadd.
 
 
 
 
Ut kom en ren och torr kanin vid namn Sören. Betydligt nöjdare nu än när han var dränkt och uppfylld av mälarvatten.
 
 
 
 
 

RSS 2.0