Så vad gjorde vi första dagen på gotland?

Jo, vi startade vår resa alldeles för tidigt, sådär vid femsnåret, efter alldeles för få timmars sömn eftersom vi mest låg och vände oss och fnissade. Jag lyckades somna i ett fönster på båten och det var väl det som räddade dagen gissar jag. Det var tusen barnfamiljer som åt frukost och vi hade glömt vår brieost hemma.

 

Sen kom vi fram och tog reda på var vandrarhemmet låg innan vi handlade lunch och alldeles utsvultna begav oss till högklint där lunchen intogs i rejäl vind. När tantstackarna fått näring i sina kroppar orkade vi gå en sväng innan vi tog en paus på stenstranden tillsammans med flodgrisar.

 

Sen blev det en promenad in till självaste staden och middag med rökt lax på ringmuren. Sen var det godnatt och sov gott efter alldeles för många vakna timmar.


Hemma i blötvädret

Kom hem i söndagsnatt och har nästan blivit människa igen. Cyklat i ösregn idag och tappade känseln i två tår. Det är ungefär det mest spännande som har hänt. Jag inväntar mer extern hårddisk för att kunna lägga över alla bilder från gotland så tills dess, ett smakprov. Solnedgång vid högklint.


Tvättvisit

Nytt snabbt besök i hemmet innan jag far vidare. Denna gång tar jag tant P i tassen och åker över till Gotland. Så, dagen är tvätta och packa, igen. Allt som just packats ur ryggsäcken ska ner i densamma igen, fast rent. Ikväll anländer norrlandstanten och som om det inte vore bra nog bara det så kommer alla underbara älskade illrar hem från hotell supermusen. Som jag saknat dom.

Norge var fint, fantastiskt. Klättrade, kastade en snöboll, vandrade, åkte mycket bil och färjor. Var på museer, åt glass och rökt fisk och badade faktiskt en gång fastän den kvällen inte bjöd på mer än sjutton grader på land och något färre i vattnet. Lagade mat utomhus och tältade. Ja och så firades vår femte bröllopsdag på vägen hem. Med en temperatur på nio grader satt vi uppe på hemsedalsfjället i ljungriset och åt potatissallad med rökt lax. Solen sken till och med.


 


In och vända

Så, varit hemma ett dygn och mest tvättat, packat och farit runt som en skållad råtta. Lite klättring hann jag klämma in igår, behövde få röra på mig. Ytterberg var regnigt, grått och.. tja.. blött. Vädret var som en lätt depression ungefär. Klibbigt, irriterande, tryckande och uttröttande. För att inte tala om meningslöst. Hur som. Tant var bra för tant och vi bakade bröd, gjorde muffins med ahlgrens bilar i. Vi oljade in ett bord och gick på promenad och såg björnbajs. Åt glass med kladdkaka på glassbaren och så gosade jag med mina illrar som jag nu lämnat där när vi ska åka iväg igen.

Vad jag saknar dom. Hör och ser dom i ögonvrån mest hela tiden här hemma. Tänker att nu kommer dom, nu är jag vid godisburken. Men inga tassar kommer galopperande över parketten. Inatt drömde jag om Zombie, han var och roade sig kungligt i en öppen spis i Amsterdam. Albino som han är så blev han snyggt vitsvart. Åh.. jaja, det blir mindre saknad när jag är hemifrån och det är jag snart. Om någon dryg timme sätter vi oss i bilen tillsammans med jordens största packning och styr mot först landet och sedan imorgon en långlång resa till Sognefjorden.












Off I go!

Äntligen, äntligen, äntligen!

Om en timme lämnar jag hemmet och påbörjar den långa resan till finaste tant P. Som hon saknats i mitt liv sen vi sågs sist. Jag ska också packa med mig alla fem illrarna för dom ska vara på semester i norrland när jag och Jonathan beger oss till Norge. Det kommer bli spännande, resan påbörjas kvart i tio och jag är framme vid fyra, det är två byten och en halvtimmes paus i Mora. Jag håller alla tummar jag kan hitta för att det inte är för varmt för då får Valle panik eller att det sitter någon hund bredvid oss som reagerar fel på illrar. Blir så jobbigt då.

Happy me. Lugn och ro och tant och te. Vad mer kan man begära egentligen?


Skuttihopp

Kvällspromenad idag med syfte att gå in vandringskängor och självklart fick kameran följa med för en liten luftning.

 

Slutligen den berömda bloggposen "Hoppet", här kombinerat med "söt flicka med långt hår och skir klänning"-myway, vilket betyder med vandringskängor, utan långt hår och helt utan klänning.


Mer planer

Idag har jag lyxat till det med shopping. Eller egentligen så har jag köpt ett nytt regnställ vilket jag rätt desperat behöver eftersom det jag hade sen tidigare läcker rätt fint efter ett tag i regn. Jag hatar att vara blöt och fuktig, framförallt att ha blöta strumpor. Förhoppningsvis slipper jag det nu när jag äger en mycket fin blå regnjacka med tillhörade svarta tråkiga byxor. Vem är det förresten som bestämmer att nästan alla regnbyxor som är större än storlek 112 eller kostar under 2000 ska vara svarta? Någon med mycket makt måste det vara för det är faktiskt i stort sett så illa. Svart och svart och så svart. Jag vill ha gröna. Så det så.

RSS 2.0