Gotlandsresans tredje dag

Vi vaknade till det här utanför fönstret, sol! Våra planer var att ta oss norrut men vi fick börja dagen med en tur till mekonomen för att reda ut bilproblemet. Som vi anat var det batteriet som inte orkade och vi lyckades få mannen i butiken att byta det åt oss medan vi stod bredvid och kände oss hmm.. kvinnliga. Eller lata. Välj själv. Skönt som omväxling då vi är två tanter som i vanliga fall inte alls räds lite skit eller är inkompetenta när det kommer till teknik och lagning av saker.

 

 

Första stoppet på den tredje dagens tur blev den omtalade blå lagunen. Ett gammalt kalkbrott som är vattenfyllt och används som badsjö. Det var varmt och mycket folk men eftersom vi är kapabla tanter med två ben var promenerade vi till den andra sidan där det var mindre folk och fick dela nedfart (troligen där kalken släpats upp en gång i tiden) med två äldre damer och en MYCKET badglad och aningen övergödd labrador.

 

 

 

Sedan tog vi oss en snabb titt på havet och en ö med många många fåglar som gick att vada ut till. Därefter blev det bil igen.

 

 

 

Lunchdags! Vi spanade in en ödekyrka på kartan och tyckte det lät som en utomordentlig plats för att förtära vår meddhavda matsäck som även den här dagen bestod av tunnbröd och makrill på burk. Praktisk mat det där.

 

 

 

Sen vidare. Mot raukar igen och den här gången fann vi dom på land. Annorlunda mot dom i vattnet men ganska häftigt när dom var beväxta, dessutom verkade ingen annan intresserad av dom utan vi traskade runt ensamma en bra stund.

 

 

 

Sedan åkte vi hem, via den berömda rauken jungfrun som inte var alls så häftig som vi tyckte den borde vara. Middag intogs och sedan tog vi en promenad i Visby och såg solen gå ner.

 


Kommentarer
Postat av: Emelie

Usch, så fint där är..!

2012-08-06 @ 18:15:02
URL: http://sockerskrin.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0