Sen kom den andra dagen på gotland

När vi vaknade var det mulet men ändå varmt. Efter en koll med väderprognosen bestämde vi oss för en tur söderut.

Först åkte vi till Roma klosterruin. Den var långt ifrån häftig som ruin betraktat eftersom den används som scen för diverse olika arrangemang men dom hade ett fint solur.



Sedan ville inte bilen starta längre. Genom telefonsamtal och mms med motorbilder fick vi tipset om att bakna på bränslepumpen om det var något som var fel där. Vi bankade med vår fälgböj (inget kors här inte) och se på fan, bilen startade. Senare visade det sig dock att det inte var bankandets förtjänst för det som felades för bilstackarn var ett uselt batteri som vi dagen efter bytte.



När det var lunchdags hamnade vi vid havet där vi avnjöt makrill på burk i mycket färskt tunnbröd. Jag badade för andra gången det här året och det var riktigt skönt. Extra bonuspoäng för mycket fräscht utedass vid badplatsen.



När jag torkat fortsatte vi söderut och hamnade längs söderut vid hoburgen. Vi missade dock den berömda gubben på något vis. Det var väldigt varmt, Tant P var kissnödig och det var mycket folk men det var rättså fint ändå.







När vi åkte därifrån med sikte på raukar passerade vi förbi ett litet cafe som såg mysigt ut så vi stannade och utmanade våra knasmagar med lite glass. Jag som inte klarar laktos sådär vidarevärst och Tant P som inte svarar så bra på glass rent generellt. Vi överlevde dock utan svåra magkramper eller plötsliga toabehov och gott smakade glassen också. Särskilt Tant Ps smultronglass.



När bilen sedan startat och vi andats ut (hela dagen var vi på helspänn när den skulle startas eftersom startmotorn gick långsammare och långsammare för varje gång) hamnade vi hos lite raukar och några vansinnigt fina valmoblommor. Valmo och tussilago ligger högt upp på min favoritblomlista. I topp ungefär.





Sen åkte två utmattade tanter hem för att äta tortellini med mycket grönsaker och fetaost innan vi somnade sött i våra sängar i det mycket välstädade rummet....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0