Planering.

Lördagskvällen spenderades vid köksbordet med norgkartan uppslagen, föraren (klätterbok) framme och ett bra block att anteckna i. Planering för vår resa som jag hoppas inte regnar bort som allt annat den här sommaren. Vi ska klättra och gå och titta på fjordar. Och lite forsar och kanske någon liten glaciär, dom heter bre på norska och det finns ett bremuseum. Nu måste vi bara bestämma vad vi vill laga för gourmetmat på det lånade köket. Ack så fint det är. Primus Pro, det finaste och bästa som fanns att köpa när det begav sig vilket troligen är tidigt åttiotal. Det bästa av allt är att det har latmansknapp så det behövs inte ens tändstickor och lä för att få igång det. Klick säger det bara och så brinner lågan och värmer vatten så jag får te. Perfekt.

 

Förresten löste sig skoproblemet på ett mycket billigt vis. Jag lånar mammas kängor så kan jag skjuta upp inhandlandet av egna ett tag till. Fint värre.


En helt vanlig torsdag

Idag bestämde jag att det var shortsväder och det var det. Promenerade till Vällingby och tog tunnelbanan för att möta upp Jonathan för kängshopping inför norgeresan. Jag har dyra fötter. Dom som passade mina fötter kostade ungefär en tredjedel av min månadsinkomst. Mycket bra skor då, som håller i en mindre evighet. Så inte dyrt egentligen, för vad man får, men en hemskans massa pengar är det i alla fall att hala fram vid ett och samma tillfälle. Jag köpte dom inte. Det blev ett par andra men nu när jag gått lite hemma undrar jag om dom ändå inte är för smala. Jag verkar ha världens bredaste fötter. Eller så görs alla kängor för smala. Något är fel i kombinationen i alla fall.

 

Sen tog vi en promenad vid vattnet hemma och letade efter bra ställen att klättra på. Hittade lite lovande ytor. Kan bli bra.


På Zombiepromenad

 

Liten skit har mycket energi, mer än dom andra, och behöver göra av med den för att inte blir för jobbig för dom. Så jag och skrotet går på promenader ihop. Idag försökte han äta sju sniglar. Han fick inte äta någon. Däremot lyckades han för några dagar sedan men då var det ändå hans födelsedag så han fick väl hållas. Men hu så äckligt kletigt det blir runt nosen av snigel.


Fint i vårt kök






Pinnstolar och några av alla våra teburkar. Idag fyllde jag på nytt earlgrey. Om det fanns parfym med bergamottolja i skulle jag använda den varje dag. Det och kardemumma är några av dom bästa dofter som finns.

Mobilbilder


Vacker som en dag någon morgon

 

Fina Zombie på promenad i solen

 

Kläder på midsommarafton, glammigt värre=)

 

Hittade en underbar bikiniöverdel som jag köpte


Lyssna

http://www.youtube.com/watch?v=DHEOF_rcND8

Midsommar på landet

Räffsade gräs, åt lax och färskpotatis, läste Prinsessornas nya kokbok från 1948, fikade på verandan, gick i skogen och fotograferade.














Bouldering på Kärsön
















Saker jag ogillar

Blöta strumpor
Vapen
Att diska
När man är täppt och får välja mellan att andas och äta
Gå upp tidigt
Blanklackad furu
Rasism
Bära kjol och klänning
Bensinlukt
Konflikter
Maskar
Äta medicin
Offentliga toaletter
Kaffe
Att sola
Att bli dömd av andra
Fastna i jackärmen när man kommer in på vintern
Trångsynta människor



För att muntra upp det hela så blir det en bild på skålen jag åt min fil med nekatrin och valnötter ur imorse.


Lite längtan

Ikväll är jag jättetrött, alldeles utmattad faktiskt, och ser mest fram mot att få sova länge imorgon och sen äta filmjölk med underbart god nekatrin ur min lillamyskål.

Saker jag tycker om

Vattenmelon
Fleecetröjor
Havsutsikt
Timotej
Berg
Te
Djur
Lilla My
Klättra
Picnic
Gå barfota
Lösa korsord
Skriva listor
Mjukdjur
Duntäcken
Oväder
Vackra ord
Rabarberpaj
Orange
Doften av nyklippt gräs
Afternoon tea
Bigaråer
Promenera
Tystnad
Vallmoblommor
Handledsvärmare

Balkongskörd


Årets första smultron från balkongodlingen


Tjoho

Idag bokades boende på gotland 24-28 juli. Äntligen. Det bästa är att det är kära tant P som följer med mig. Det kunde inte bli bättre, skitsamma om det ösregnar varenda dag, vi är ändå på gotland tillsammans.


Detta har hänt

Några bilder som tagits med mobilkameran senaste veckan.


Förra måndagen provade vi något nytt till middag. Goda, ekologiska och då

naturligtvis dyra men två av tre är inte så illa.

 

Nationaldagsstrumpor.

 

Äggmacka med mangold vid vattnet i fredags.

 

På vägen hem från affären igårkväll med motsol och blöta överblommade maskrosor.

 

Förmiddagspromenad med Zombie idag.


En tur till affären

 

Det var sådär fint, stilla och friskt som det bara är efter regn på sommaren. Jag cyklade på min gamla cykel med skevt bakhjul och dåliga bromsar och andades. Sen köpte jag körsbär och cyklade hem i motsolen.


Jag saknar

Tant P. Så det så. Utan tanten är jag inte riktigt hel. Det värker av saknad. Varje dag förbannar jag det faktum att det är i runda slängar 40 mil mellan oss. Det går inte att bara masa sig över en vardagkväll för en kopp te eller ses en lördag för något skapande projekt. Det borde inte vara så, dom bästa borde finnas närmare.

Bilderna är från mitt besök hos henne förra sommaren.


När jag klättrar lever jag


Kvällspromenad

När jag var ute och gick igårkväll såg det ut ungefär så här nere vid vattnet. Fast det har regnat och varit iskallt med junimått mätt så märks det att det är sommar om man lyssnar, luktar och tittar. Det var fågelkvitter fast klockan var över nio och det luktade friskt av regnvått gräs och blommande blommor. Det kommer regna och vara kallt många dagar under en svensk sommar, tur att jag tycker att det är rätt så mysigt ändå.




Stimulansbrist och pryldrömmar

När andra drömmer om dyra väskor, nytt smink och häftiga modekläder så går mina tankar till ett stormkök. Typ det här gasolköket som finns här.

 

För övrigt insåg jag igår att jag inte direkt är förtjust i folksamlingar och mingel samt att min hjärna lider total brist på stimulans eftersom jag bokstavligen kastade mig över den illustrerad vetenskap som landat på hallgolvet. Eller ja, det hade jag nog gjort i vilket fall som helst men jag lustläste den från sida ett till sista sidan, i ett svep. Stackars stackars min hjärna. Den är alldeles för smart för att inte få sånt där oftare.


Dagens frukost

Havregrynsgröt proteinberikad med ett irört ägg, ostmacka, banan och vatten. Nu är jag laddad och klar för klättring.


RSS 2.0